Ambassade van België in Colombia
Home Naar België komen Visum voor België

Visum voor België

 

ODE-website

De website van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) is de referentiewebsite in België voor alle informatie omtrent visa. De websites van de posten verwijzen dan ook vaak naar deze site opdat de visumaanvragers en andere geïnteresseerden snel de juiste informatie zouden vinden over visumaanvragen. 

Raadpleeg:

https://dofi.ibz.be/fr

https://dofi.ibz.be/nl

https://dofi.ibz.be/en

Geen Schengenvisum meer nodig voor Colombianen

Sinds 3 december 2015 kunnen Colombianen voor korte verblijven zonder visum naar alle EU-landen reizen uitgezonderd het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dit betekent tegelijkertijd dat sinds 3 december deze ambassade geen Schengen “C”-visa (verblijf tot maximaal 90 dagen per periode van 180 dagen) meer afgeeft aan Colombianen.

Enkel ingeval men een verblijf van meer dan 90 dagen binnen een periode van 180 dagen voorziet, moet er nog een “D”-visum aangevraagd worden.

LET OP: De reiziger moet wel, zoals voorheen, zijn papieren in orde hebben en voldoen aan dezelfde eisen die worden gevraagd aan elke reiziger, ongeacht zijn nationaliteit. Het zijn in principe dezelfde vereisten zoals voorheen voor het visum gevraagd. Alleen zal vanaf nu de grenspolitie bij binnenkomst in het Schengengebied deze controle uitoefenen. Op de Spaanstalige versie van de  website van de ambassade vindt u de lijst van aanbevolen vereisten.