Ambassade van België in Colombia

België in Colombia

Welkom op onze website!

Adres

Embajada de Bélgica
Avenida Calle 92 # 11 – 51 - oficina 503 
Barrio Chicó
Bogotá DC 

 
Tel: +57 601 328 71 80

E-mail: Bogota@diplobel.fed.be

 

 
U bent een Belg die onlangs naar Colombia is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Bogota? U reist als toerist door Colombia en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Colombia gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

BELANGRIJK INFORMATIE IN HET KADER VAN DE PANDEMIE COVID-19

De pandemie heeft veel ongemakken veroorzaakt in het leven van ons allemaal en blijft deze veroorzaken. Dit heeft ook een impact op het werk en de dienstverlening van de ambassade. Als gevolg van de noodzakelijke sanitaire maatregelen wordt de ambassade gedwongen om met gereduceerde personeelsbezetting te werken. De ambassade blijft telefoongesprekken en e-mails behandelen. We proberen elke oproep zo snel als mogelijk te behandelen met de middelen ter onze beschikking. Een bezoek aan de ambassade is alleen mogelijk op basis van een voorafgaandelijke afspraak (per e-mail).

Hieronder vindt u informatie over bepaalde onderwerpen die sterk worden beïnvloed door de pandemie:

  1. Informatie over Reizen naar België

Sinds 05/08 werd Colombia van de lijst met zeer hoog-risicolanden geschrapt. Het einde van het totale inreisverbod houdt echter niet in dat belangrijke reisbeperkingen ophouden te bestaan. Vanaf nu wordt Colombia opnieuw net zoals Venezuela beschouwd als een Rode Zone. Belgen en residenten van België kunnen op dit moment steeds het Belgische grondgebied betreden, maar moeten strikt bepaalde vereisten opvolgen. Informeer u op de officiële website van de Belgische overheid betreffende COVID-19: https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/. Niet-Belgen of niet-residenten vinden meer informatie op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken of op onze Spaanstalige website.

  1. Vaccinatie van Belgen die in het buitenland wonen

Klik hier voor meer info.

Nieuws

13 okt

Op maandag 11 en dinsdag 12 oktober nam België, samen met negen andere lidstaten en de Europese Commissie, deel aan een zitting van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HJEU) om het Europees Parlement en de Raad van de EU te steunen bij hun verdediging van het conditionaliteitsmechanisme voor de Rechtsstaat. Dit mechanisme wordt door Polen en Hongarije aangevochten voor het HJEU.

10 okt

Ter gelegenheid van de 19de Europese en Werelddag tegen de doodstraf, herhaalt vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès dat België zich blijft inzetten voor de universele afschaffing van de doodstraf.

08 okt

Vandaag, vrijdag 8 oktober, gaf vice-eersteminister en minister voor Europese Zaken Sophie Wilmès in aanwezigheid van Europees Commissaris Didier Reynders het startschot voor het Belgische deel van de Conferentie over de Toekomst van Europa (COFEU) – een reeks Belgische evenementen die het hele najaar zullen plaatsvinden.

05 okt

Net zoals in 2019 en in 2020, kent België ook dit jaar opnieuw 2 miljoen euro toe aan de VN Ontmijningsdienst (UNMAS) voor zijn activiteiten in Irak en Syrië. Deze middelen werden de voorbije jaren gebruikt voor onder meer mijnopruiming, risico-educatie en slachtofferhulp en dragen zo bij aan het verlichten van de noden van de burgerbevolking. In Irak werd bijvoorbeeld mede dankzij onze bijdrage ingezet op gemengde ontmijningsteams, met vrouwen en mannen.

04 okt

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel Sophie Wilmès is tevreden dat België 1.607.508 euro toekent aan het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) voor de preventie van nucleaire proliferatie en de versterking van de civiele nucleaire samenwerking.