Ambassade van België in Colombia

België in Colombia

Welkom op onze website!

 

Adres

Embajada de Bélgica
Avenida Calle 92 # 11 – 51 - oficina 503 
Barrio Chicó
Bogotá DC 

 
Tel: +57 (1) 328 71 80

E-mail: Bogota@diplobel.fed.be

 

 
U bent een Belg die onlangs naar Colombia is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Bogota? U reist als toerist door Colombia en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Colombia gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

BELANGRIJK INFORMATIE IN HET KADER VAN DE PANDEMIE COVID-19

De pandemie heeft veel ongemakken veroorzaakt in het leven van ons allemaal en blijft deze veroorzaken. Dit heeft ook een impact op het werk en de dienstverlening van de ambassade. Als gevolg van de noodzakelijke sanitaire maatregelen wordt de ambassade gedwongen om met gereduceerde personeelsbezetting te werken. De ambassade blijft telefoongesprekken en e-mails behandelen. We proberen elke oproep zo snel als mogelijk te behandelen met de middelen ter onze beschikking. Een bezoek aan de ambassade is alleen mogelijk op basis van een voorafgaandelijke afspraak (per e-mail).

Hieronder vindt u informatie over bepaalde onderwerpen die sterk worden beïnvloed door de pandemie:

  1. Informatie over Reizen naar België

Sinds 26/06 staat Colombia op een lijst zeer hoog-risicolanden. Dit houdt belangrijke reisbeperkingen in voor eenieder die zich de laatste 14 dagen op Colombiaans grondgebied bevond. Belgen en residenten van België kunnen op dit moment steeds het Belgische grondgebied betreden, maar moeten strikt bepaalde vereisten opvolgen. Informeer u op de officiële website van de Belgische overheid betreffende COVID-19: https://www.info-coronavirus.be/nl/hoog-risico-landen/. Niet-Belgen of niet-residenten vinden meer informatie op onze Spaanstalige website: https://colombia.diplomatie.belgium.be/es/viajes-belgica.

Venezuela wordt bekeken als een Rode Zone. Dit houdt belangrijke reisbeperkingen in. Belgen en residenten van België kunnen op dit moment steeds het Belgische grondgebied betreden, maar moeten strikt bepaalde vereisten opvolgen. Informeer u op de officiële website van de Belgische overheid betreffende COVID-19: https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/. Niet-Belgen of niet-residenten vinden meer informatie op onze Spaanstalige website: https://colombia.diplomatie.belgium.be/es/viajes-belgica.

  1. Vaccinatie van Belgen die in het buitenland wonen

Klik hier voor meer info.

Nieuws

03 aug

Op 4 augustus organiseren de Franse president Macron en de Verenigde Naties een derde internationale donorconferentie die fondsen voor noodhulp wil inzamelen voor de Libanese bevolking. De video-conferentie vindt plaats exact één jaar na de tragische ontploffing in de haven van Beiroet. Die richtte een enorme ravage aan maakte en een groot aantal slachtoffers. De explosie kwam bovenop institutionele en sociaal-economische crisissen in Libanon die sindsdien alleen zijn verergerd.

02 aug

Tijdens de zitting van 25 mei 2021 pleitte de Europese Raad voor een eerlijke en wereldwijde toegang tot COVID-19-vaccins, waarbij het COVAX-mechanisme een centrale rol zou vervullen. Doel van de EU is om voor het eind van het jaar ten minste 100 miljoen dosissen te doneren en te helpen bij de opbouw van lokale productiecapaciteit. In dit kader heeft Premier Alexander De Croo aangekondigd dat België 4 miljoen dosissen wil doneren tegen eind 2021.

02 aug

Wouter Poels wordt de nieuwe woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Hij volgt Karl Lagatie op, die deze zomer zijn nieuwe functie opneemt in de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Verenigde Naties in New York.

30 jul

30 juli is de Internationale dag tegen de mensenhandel. Mensenhandel is een wereldwijd verschijnsel dat ook België treft en vele vormen aanneemt, van seksuele of economische uitbuiting, tot zelfs de diefstal en handel van organen. Steeds echter veroorzaakt mensenhandel een aantasting van de menselijke waardigheid en brengt het de slachtoffers in ondraaglijk vernederende en onterende situaties. 

30 jul

Tijdens de Global Education Summit van 28 en 29 juli in London, met als thema “Raise your hand”, heeft Minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Meryame Kitir een Belgische bijdrage aangekondigd voor het werkingsplan 2021-2025 van Global Partnership for Education. GPE is een internationaal fonds dat universele toegang tot onderwijs bevordert voor zowel meisjes als jongens en momenteel actief is in een 90-tal landen.