Ambassade van België in Colombia

België in Colombia

Welkom op onze website!
 

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Beste landgenoten,

Omwille van de globale Covid-19 pandemie beleven we allemaal moeilijke tijden. Ook Belgen in het buitenland. Zoals minister Goffin opmerkte in zijn brief van 17 maart, staan we voor uitzonderlijke omstandigheden en is soms wat geduld nodig. Alvast bedankt voor uw begrip.

Als gevolg van de noodzakelijke maatregelen van de Colombiaanse regering ziet onze ambassade zich verplicht de ontvangst van het publiek tijdelijk op te schorten en te werken met een beperkte personeelsbezetting. We zijn ons er terdege van bewust dat de situatie voor veel van onze burgers delicaat is. We proberen derhalve zoveel mogelijk problemen op te lossen met de middelen die ons ter beschikking staan.

De ambassade blijft telefonische oproepen en mails ontvangen (bogota@diplobel.fed.be) en poogt deze zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Tijdens de werkdagen en openingsuren kan u ons per telefoon bereiken op het nummer (+57 1) 328 7180 en buiten de openingsuren op het volgende nummer van wachtdienst: (+57) 317 6611516.

Voor meer informatie kan u de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken raadplegen, in het bijzonder de reisadviezen betreffende Colombia, Venezuela, Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustasius en Saba. Men kan ons daarnaast volgen via Twitter en Facebook. Voor Colombia hebben wij daarenboven een speciale COVID-19 pagina aangemaakt, met o.a. een overzicht van de meest gestelde vragen (FAQs).

Bent u momenteel als Belgische reiziger gestrand in het buitenland? Bekijk hier wat u zelf kan doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl. Door u te registreren op Travellers-Online en dit dossier actueel te houden, blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, o.a. mogelijke opties om naar België terug te keren. Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet dan dat er in vele landen Belgische expats en reizigers zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen delen op de Facebook groep #BelgenVoorElkaar.

In de tussentijd vragen wij u de instructies van de overheden van de landen waar u thans verblijft op te volgen, inclusief de maatregelen inzake zelfafzondering. Controleer verder regelmatig de websites of applicaties van de ministeries van Volksgezondheid van het land waar u zich bevindt. Uw persoonlijke gezondheid, maar ook die van anderen, hangt daar van af.

Hoogachtend,

Jana Zikmundova
Ambassadeur van België te Bogota

 

Adres

Embajada de Bélgica
Avenida Calle 92 # 11 – 51 - oficina 503 
Barrio Chicó
Bogotá DC 

 
Tel: +57 (1) 328 71 80

E-mail: Bogota@diplobel.fed.be

Wachtdienst: Buiten de openingsuren en enkel ingeval van nood kunnen Belgen de wachtdienst bereiken op het volgende nummer: +57 317 661 15 16

Tot binnenkort in onze nieuwe ambassadekantoren?

 

In navolging van de richtlijnen van de Europese Commissie die op 17 maart door de Europese Raad werden bevestigd en van de Mededeling van de Europese Commissie dd. 8 mei jl. zijn de ontvangst van visumaanvragen en de afgifte van visums opgeschort tot 15/06/2020.

 
U bent een Belg die onlangs naar Colombia is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Bogota? U reist als toerist door Colombia en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Colombia gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

Nieuws

03 jun

Gisteren vond een virtuele donorconferentie plaats voor de humanitaire crisis in Jemen. De afgelopen vijf jaar heeft de oorlog het land verscheurd, waardoor de bevolking voornamelijk afhankelijk is van humanitaire hulp om te overleven. De huidige Covid-19-pandemie maakt het nog belangrijker dat de internationale gemeenschap de lopende VN-programma’s blijft financieren en met nieuwe middelen op de proppen komt om het gezondheidssysteem van Jemen te ondersteunen.

31 mei

Na de Amerikaanse aankondiging om hun "relatie met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te beeindigen", bevestigen vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin en minister van Volksgezondheid Maggie De Block hun blijvende steun aan de WHO. In het midden van deze ongeziene Covid-19-pandemie pleit ons land ervoor de organisatie zo goed mogelijk te ondersteunen.

29 mei

Vandaag is het internationale dag van de VN-blauwhelmen. Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin uit zijn waardering voor de meer dan 95.000 mannen en vrouwen die zich wereldwijd met veel toewijding inzetten in de dertien vredesoperatie onder de vlag van de Verenigde Naties.

25 mei

Verklaring van Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van twee Protocollen bij het VN-Kinderrechtenverdrag, 25 mei 2020.