Ambassade van België in Colombia

België in Colombia

Welkom op onze website!

Adres

Embajada de Bélgica
Avenida Calle 92 # 11 – 51 - oficina 503 
Barrio Chicó
Bogotá DC 

 
Tel: +57 601 328 71 80

E-mail: Bogota@diplobel.fed.be

 

 
U bent een Belg die onlangs naar Colombia is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Bogota? U reist als toerist door Colombia en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Colombia gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Inreisbeperkingen Colombia (NIEUW!)

Wilt u Colombia inreizen? U kunt alleen inreizen als u volledig gevaccineerd bent, of als u minimaal 14 dagen voor inreis tenminste 1 keer gevaccineerd bent. U hoeft geen negatieve PCR-test te laten zien als u bent gevaccineerd. U moet wel een negatieve PCR-test laten zien van maximaal 72 uur oud als u niet volledig bent gevaccineerd.

Als u niet bent gevaccineerd mag u als buitenlander het land niet inreizen.

U moet 24 uur voor vertrek van en naar Colombia de vragenlijst Check-Mig invullen (informatie in het Spaans, Engels en Frans). U kunt verplicht worden in thuisquarantaine te gaan als u symptomen heeft die passen bij een besmetting met het coronavirus.

BELANGRIJK INFORMATIE IN HET KADER VAN DE PANDEMIE COVID-19

De pandemie heeft veel ongemakken veroorzaakt in het leven van ons allemaal en blijft deze veroorzaken. Dit heeft ook een impact op het werk en de dienstverlening van de ambassade. Als gevolg van de noodzakelijke sanitaire maatregelen wordt de ambassade gedwongen om met gereduceerde personeelsbezetting te werken. De ambassade blijft telefoongesprekken en e-mails behandelen. We proberen elke oproep zo snel als mogelijk te behandelen met de middelen ter onze beschikking. Een bezoek aan de ambassade is alleen mogelijk op basis van een voorafgaandelijke afspraak (per e-mail).

Hieronder vindt u informatie over bepaalde onderwerpen die sterk worden beïnvloed door de pandemie:

  1. Informatie over Reizen naar België

Sinds 05/08 werd Colombia van de lijst met zeer hoog-risicolanden geschrapt. Het einde van het totale inreisverbod houdt echter niet in dat belangrijke reisbeperkingen ophouden te bestaan. Vanaf nu wordt Colombia opnieuw net zoals Venezuela beschouwd als een Rode Zone. Belgen en residenten van België kunnen op dit moment steeds het Belgische grondgebied betreden, maar moeten strikt bepaalde vereisten opvolgen. Informeer u op de officiële website van de Belgische overheid betreffende COVID-19: https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/. Niet-Belgen of niet-residenten vinden meer informatie op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken of op onze Spaanstalige website.

  1. Vaccinatie van Belgen die in het buitenland wonen

Klik hier voor meer info.

Nieuws

20 jan

Vandaag 20 januari neemt Dorien Nijs de trein naar Straatsburg en het Europees Parlement om er de Belgische aanbevelingen toe te lichten tijdens de plenaire vergadering van de Conferentie van de toekomst van Europa (21 en 22 januari). Sophie Wilmès zal, in haar hoedanigheid van minister van Europese Zaken, vanochtend aanwezig zijn op het station Brussel-Zuid om Dorien steun te betuigen en veel succes te wensen.

24 dec

Verklaring door België, Canada, Denemarken, Duitsland, Estland, Frankrijk, Italië, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden.

17 dec

In het licht van zijn koloniale verleden in Centraal-Afrika heeft België zich ingeschreven in een noodzakelijk parcours van onderzoek, waarheid en herinnering. Het onderzoek naar de segregatie van metissen uit de periode van de Belgische kolonisatie in het kader van de uitvoering van de parlementaire 'Metis'-Resolutie gebeurt in twee fasen.

10 dec

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Mensenrechten herhalen vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir dat België zich inzet voor de bescherming en bevordering van alle mensenrechten voor iedereen.

06 dec

Vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès heeft besloten een vrijwillige bijdrage van 400.000 euro toe te kennen aan de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) voor een programma ter bestrijding van illegale wapenhandel in Noord-Macedonië. Illegale wapenhandel vanuit de Balkan blijft voor België een belangrijk punt van bezorgdheid inzake het waarborgen van de veiligheid in Europa en de regio.